aanbod oud

Advies, coaching en training

Voor optimale GRIP op je organisatie

Breng je organistie naar een hoger niveau


GRIP is een doelgerichte methode om de slagkracht van organisaties in 4 heldere stappen fors te vergroten. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van het potentieel van haar mensen en processen. Deze effectieve aanpak zorgt voor duurzame verbinding, gezamenlijke focus op de juiste prioriteiten, verankering van de voortgang en een faciliterende stijl van leidinggeven om dit proces te ondersteunen.


GRIP is ontwikkeld voor organisaties waar ondernemers en leidinggevenden toe zijn aan een volgende stap in hun organisatie. Die hun teams naar een hoger niveau willen tillen om zelf meer te kunnen focussen op hun eigen prioriteiten.

Vertrekpunt vanuit 4 heldere vragen 


Afhankelijk van de wensen en behoeften van de organisatie stellen we in overleg een programma op basis van 4 heldere vragen:


 • Wat is de huidige situatie (IST)
 • Wat is de gewenste situatie (SOLL)
 • Welk doelgerichte aanpak leidt op een zo efficiënt mogelijke wijze naar de gewenste situatie
 • Hoe houd je vinger aan de pols zodat de organisatie op koers blijft


Het uiteindelijke programma kan bestaan uit één of meerdere van de volgende onderdelen:

Objectieve Audit 

Een objectieve audit leent zich bij uitstek als startpunt voor Strategische Planning om op objectieve wijze de kwaliteit van de algehele bedrijfsvoering in beeld te brengen.

Lees verder

  Opstellen Strategisch Plan

  Nadat de toekomstvisie en strategische focus zijn vastgesteld, werken de (afdelings) managers gezamenlijk het Strategisch Plan uit en wordt de strategisch focus vertaald naar ambitieuze strategische doelen.

  Lees verder

   Persoonlijk Leiderschap

   Strategie eet cultuur (Peter Drucker). Cultuur is immers cruciaal voor succes. Goed leiderschap start bij het doorgronden van de strategie en het gedrag van mensen. Lees verder

    Executive Coaching

    Coaching voor leidinggevenden die aan de vooravond van een nieuwe koers staan, is zeker geen overbodige luxe. Een nieuwe koers vraagt om andere keuzes waarbij oude patronen moeten worden losgelaten.

    Lees verder

     Strategische Planning Sessie

     Tijdens de Strategische Planning Sessie ontwikkelt het topmanagment een heldere toekomstvisie en strategische focus die richting geven aan alle verdere activiteiten om de doelen te realiseren.

     Lees verder

      Project- en actieplan

      Strategische doelen worden op afdelings- of vestigingsniveau uitgewerkt tot concrete project- en actieplannen waarbij de nauwe betrokkenheid van alle teameden centraal staat.

      Lees verder

       Team Ontwikkeling

       Een hands-on benadering om ervoor te zorgen dat iedereen aan boord is en met alle neuzen dezelfde kant op een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de uitdagende doelen.

       Lees verder

        Interim Management

        Voor organisaties die tijdelijk behoefte hebben aan MT- of directieniveau, bijvoorbeeld voor overbruggen van een bepaalde periode of ter begeleiding van een duurzame verandering.

        Lees verder

         CONTACTINFORMATIE

         Wernhoutseweg 42

         4884 AW Wernhout

         VOLG ONS