Team Ontwikkeling

Team

Ontwikkeling

De wereld om ons heen verandert in een steeds rapper tempo. Om te overleven zullen organisaties over een grote slagkracht en flexibiliteit moeten beschikken en zich steeds aan moeten passen wanneer de omgeving daarom vraagt. Het is daarom belangrijk zij optimaal gebruik maken van het potentieel van hun medewerkers die mee blijven ontwikkelen.

Onzekerheid zet een grote rem op ontwikkeling


Verandering van aanpak of koers leiden niet zelden tot angst en onzekerheid bij medewerkers. En zelfs tot boosheid en verdriet. Hoe goed de intenties van de organisatie ook zijn, het is volkomen normaal dat medewerkers in eerste instantie kijken naar wat de verandering voor hén betekent. Zij stellen zichzelf vragen stellen als:


  • Wat verandert er voor mij
  • Wat zijn de intenties en verwachtingen van de organisatie
  • Wat betekent dit voor mijn werk en kansen
  • Welke nieuwe dingen moet ik leren
  • Kan ik daaraan voldoen en wil ik dat
  • Wat betekent dit voor mijn positie of autonomie
  • Etc.

Aandacht voor veiligheid, vertrouwen en flexibiliteit


Als een organisatie verandert heeft dit altijd gevolgen voor mensen en het team. Veranderingen worden immers veroorzaakt door onduidelijkheid over doelen (80%), rollen (16%), procedures (3%) en interacties (1%) die tot conflicten kunnen leiden.

Negatieve gevoelens bij medewerkers die kunnen uiteindelijk tot starheid en grote weerstand leiden. Voorkomen moet worden dat de weerstand binnen een team zo groot wordt dat ze een rem zet op de noodzakelijke ontwikkelingen.

Programma


Organisatie- en teamontwikkeling gaan hand-in-hand. Effectieve samenwerking is soms heel complex en de huidige bedrijfscultuur en nieuwe strategie spelen een belangrijke rol.  Omdat elk team uniek is bestaat er geen uniforme aanpak die voor elk team werkt. Samen gaan we in gesprek op zoek naar de verbeterthema’s en kiezen we een aanpak in de vorm van teaminterventies, training en/of coaching om jouw team optimaal te ondersteunen in haar ontwikkeling.   

Benieuwd naar de mogelijkheden?


Klanten zijn zowel grote ondernemingen als MKB. Spreekt deze aanpak je aan en ben je benieuwd wat ik voor je kan doen?

Neem vrijblijvend contact met me op voor een oriënterend gesprek.

CONTACTINFORMATIE

Wernhoutseweg 42

4884 AW Wernhout

VOLG ONS