OVER MIJ

OVER MIJ

PETER VAN DE DONK


Ruim 25 jaar heb ik in verschillende rollen leidinggegeven aan commerciele organisaties met uiteenlopende bedrijfsculturen. Van een grote landbouwcoöperatie, een internationale beursgenoteerde organisatie tot een groot familiebedrijf. De laatste 12 jaar in de rol van algemeen directeur van retailorganisaties in België en Nederland. 

Naast mijn studies economie en marketing heb ik in kader van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling onder meer trainingen en programma’s gevolgd op gebied van strategieontwikkeling en verandermanagement, leiderschap, persoonlijke effectiviteit en NLP (master practitioner). 

Ontwikkelen van betrokken en succesvolle teams 


Veranderingen om ons heen beinvloeden niet alleen het gedrag van klanten. Ze hebben ook impact op de veranderende behoeften en het gedrag van leidinggevenden en medewerkers. Door een groeiend besef van mogelijkheden vindt er al jaren een verschuiving plaats en zoeken mensen naast hun inkomen steeds meer naar andere zaken die voldoening geven in hun werk.


Het krijgen van waardering in de vorm van aandacht en erkenning, meedenken over oplossingen en van betekenis willen zijn, zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Veel gehanteerde aansturingsmodellen waarbij leidinggevenden bepalen wat er moet gebeuren en medewerkers louter een uitvoerende rol hebben, spelen hier onvoldoende op in en zijn daarom dringend aan vernieuwing toe.

De afgelopen jaren heb ik het GRIP model ontwikkeld waarmee ik ondernemers en leidinggevenden van zowel grote als kleinere organisaties begeleid bij het formuleren en implementeren van een succesvolle transformatie. GRIP is een krachtige methode waarin strategieontwikkeling, prestatiemanagement en persoonlijk leiderschap worden gecombineerd en waar samenwerking en verbinding tussen de organisatie, leidinggevenden en haar medewerkers centraal staan. Een inspirerende en aansprekende toekomstvisie vanuit gemeenschappelijke belangen vormen uiteindelijk de stevige basis voor een gezamenlijke focus en significant betere resultaten.

GRIP is een manier van samenwerken die leidt tot een duurzame verbetering van de organisatie en haar resultaten.

CONTACTINFORMATIE

Wernhoutseweg 42

4884 AW Wernhout

VOLG ONS